Een boek is niet zomaar een informatiedrager. Het heeft volume, gewicht en indien het conventioneel is gedrukt de geur van drukinkt.
Bij een goed ontworpen boek komt alles perfect samen. Juiste opmaak en papier, juiste bindwijze, hard- of softcover, eventueel een stofomslag en kapitaalband en verfijnde typografie.
Maar zeker zo belangrijk is het budget en oplage. Elk aspect in het ontwerptraject vergt zorgvuldige keuzes om een boek te realiseren.
De onderwijsroute Onderweg – te volgen bij het Citadel College in Lent (Nijmegen) – is voor vmbo-b/k/t-leerlingen die graag zelf willen ontdekken wat en hoe ze willen leren. Dit prettig en ruim opgezette handboek biedt een overzichtelijk houvast tijdens de verschillende perioden van het schooljaar.
Dé Ten Chi Jin Ryaku No Maki (De principes van hemel, aarde, mens) is het curriculum van de Bujinkan. Een praktisch en overzichtelijk Nederlands trainingsboek als aanvulling op Bujinkan dojo-training. Met fotomateriaal, technieken, overzichtelijke inhoudsopgave en ruimte voor notities. Ruim 80 pagina's met stalen wire-o gebrocheerd tot een handzaam (A5-formaat) en waardevol naslagwerk.
Ontwerp, foto's, llustraties, opmaak en realisatie: Ivo van Sluis
Geïnteresseerden in Ninjutsu-training in Nijmegen, zie Bujinkan Saku Dojo in de wijk Hazenkamp: www.bujinkan-saku-dojo.nl
Auteur: Louis Pullens. Formaat 17x24cm, 208 pagina's.
Jarenlang diepgaand onderzoek in de familiegeschiedenis van een familie uit Elshout, samengevoegd in een zorgvuldig vormgegeven boek, een waardevol document.
Auteur: Loet van Sluis. Formaat 24,5x31cm, 164 pagina's.
Begin 20ste eeuw: baron Van Randwijck verkoopt een deel van zijn bezittingen, de aanliggende terreinen en een deel van het dorp Beek aan de Haagse exploitatiemaatschappij Mooi Nederland. De Haagse maatschappij heeft als doel er villa's te bouwen en het gebied krijgt de naam Villapark Mooi Nederland. Twee Wereldoorlogen en de daartussen liggende crisistijd zorgen ervoor dat de Maatschappij haar doelstelling niet haalt. Andere partijen ontfermen zich over (delen van) het gebied van Mooi Nederland en laten hun sporen in het oude stuk natuur achter. Dit luxe boek traceert de geschiedenis van een eeuw Mooi Nederland en documenteert in woord en beeld hoe het met het terrein van Mooi Nederland is verlopen.
Auteur: Jan van Eck. Formaat 17x24cm, 132 pagina's.
De Thornsche Molen kent een lange geschiedenis. In de 15e eeuw stond de molen al in de Ooijpolder. Door natuur- en oorlogsgeweld heeft de Thornsche Molen veel te lijden gehad.
De Tweede Wereldoorlog zorgde voor de vernietiging van de Thornsche Molen en het duurde tot 2005 voordat er plannen kwamen tot herbouw.
Op 17 juli 2015 werd de eerste steen gelegd en de officiële opening volgde bijna een jaar later, op 15 juli 2016. Sindsdien schittert de Thornsche Molen weer in de Ooijpolder. Een prachtig boek over een bewogen geschiedenis van een bijzondere molen in de Ooijpolder.